Een nieuwe medewerker versterkt het personeel

Sinds juni telt onze dienst communicatie twee medewerkers. De Franstalige Jonathan Dujardin is erbij gekomen en zal jullie voortaan, samen met Evelyne Vereecke, informeren over de werking van de Psychologencommissie.

Hieronder een kort kennismakingsgesprek met Jonathan.

Kunt u ons in enkele woorden uitleggen wat uw rol is binnen de Psychologencommissie?

De bedoeling is dat ik de communicatie en de positionering van de Psychologencommissie help verbeteren. Ik zal meer bepaald instaan voor het beheer van de website. Zo willen we de inhoud uitbreiden en de informatie toegankelijker en gestructureerder maken. Daarnaast zal ik me bezighouden met de uitbouw van onze sociale media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

Dus, je zal je enkel toeleggen op de sociale media en de website?

Momenteel concentreer ik me hoofdzakelijk op de website en de sociale media. Maar het zal ook mijn taak zijn om, samen met mijn collega Evelyne, de transparantie van onze communicatie te vergroten door meer en helderder te communiceren. Zo kunnen we zowel bij psychologen als bij hun patiënten/cliënten meer vertrouwen afdwingen. Daarnaast zal ik een speciale aandacht besteden aan het gebruik van de Franse taal binnen onze communicatie.

Hoe bent u terecht gekomen bij de Psychologencommissie? Vertel ons eens iets meer over je parcours.

Ik bezit een diploma in de ‘Romaanse talen’ en heb hierdoor een grote affiniteit met de Franse taal. Ook met de andere Romaanse talen zoals het Italiaans en het Spaans heb ik veel voeling. Mijn honger naar andere talen en om mijn taalvaardigheid te ontwikkelen hebben me bij de energieleverancier Eneco te Mechelen gebracht. Daar deed ik mijn eerste werkervaring op, oefende ik mijn Nederlands en leerde ik bij over communicatie. Hierna ging ik aan de slag bij Armonea, de eerste rusthuizengroep in België. Daar hield ik me bezig met de communicatie over soms moeilijke gezondheidsthema’s, zoals dementie. Vervolgens solliciteerde ik bij de Psychologencommissie voor de post van communicatiemedewerker. Ik zag in de vacante positie de mogelijkheid om me verder te ontplooien en om me te verdiepen in interessante, maar complexte thema’s.

In twee woorden, wat zijn jouw intenties voor je werk bij de Psychologencommissie.

Samen met mijn collega zou ik graag de communicatie van de Psychologencommissie transparanter maken en een menselijke toets geven. Overigens meen ik dat de erkende psychologen niet altijd beseffen dat de medewerkers van de Psychologencommissie zich heel hard inzetten om een goede dienstverlening aan te bieden.

Bedankt, Jonathan voor dit korte gesprek. We wensen je nog veel succes in je nieuwe functie! 


 
Deel deze pagina